Overheidsadvies geeft geen recht op thuiswerken

0 Flares 0 Flares ×

18 juni 2020
In de persconferentie van 6 mei 2020 versoepelde het kabinet een aantal coronamaatregelen. Het advies om zoveel mogelijk te blijven thuiswerken werd echter gehandhaafd. In een uitspraak van 16 juni 2020 oordeelt de kantonrechter te Nijmegen dat de werknemer daarmee geen recht verkrijgt om thuis te werken.

Het gaat in deze zaak om een medewerkster commerciële binnendienst van VOC Grootkeukens. Zij heeft vanaf 15 maart 2020, net als alle andere medewerkers, vanwege het coronavirus thuis gewerkt. Op verzoek van een directeur heeft zij op 14 april 2020 een dag op kantoor gewerkt. Diezelfde dag krijgt zij van werkgever toestemming om alsnog thuis te werken onder het voorbehoud dat zij naar kantoor moet komen als dat noodzakelijk is. Op 6 mei 2020 krijgen alle medewerkers een e-mail van de directie waarin staat dat er vanaf maandag 11 mei weer op kantoor moet worden gewerkt. VOC Grootkeukens beroept zich hierbij op haar instructiebevoegdheid. Werkneemster is het hier niet mee eens. Er volgt een e-mailwisseling waarna de werkneemster een kort geding start waarin zij onder meer vordert om tot 1 september 2020 te mogen thuiswerken.

De kantonrechter oordeelt dat VOC Grootkeukens in verband met de coronacrisis passende maatregelen heeft getroffen om een veilige werkplek te waarborgen. VOC Grootkeukens heeft verder toegelicht dat het nodig is dat de werknemers weer op de werkplek aanwezig zijn. Door de heropening van de horeca op 1 juni 2020 trekken de zaken weer aan. Pakketten moeten worden aangenomen en bestellingen moeten worden verwerkt en verzonden. Korte lijnen zijn voor VOC Grootkeukens van groot belang. Bovendien begeleidt werkneemster een collega en dat werk kan niet door anderen worden overgenomen.

Verder overweegt de kantonrechter dat het zeer algemeen geformuleerde overheidsadvies over zoveel mogelijk thuis werken niet met zich meebrengt dat werkneemster daaruit een ‘recht op thuis werken’ kan putten. Dit overheidsadvies beperkt niet de instructiebevoegdheid van de werkgever en door het advies niet te volgen handelt de werkgever niet in strijd met goed werkgeverschap. De werkgever wordt hier dus in het gelijk gesteld.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×